vineri, 29 iunie 2012

Estetica in constructii

Frumosul se poate armoniza in forme atragatore prin utilizarea de materiale constructii de cea mai buna calitate doar atunci cand partea de proiect arhitectural este conceputa in asemenea manierea incat sa poate cuprinde atat solicitarile proprietarului, cele ale planului de urbanism local, precum si o integrare minima de bun simt a noi constructii in specificul zonei in care este ridicata.

In ultima perioada de timp se pot observa multe cladiri ridicate care nu isi gasesc in niciun fel locul intre casele rezidentiale specifice unei anumite zone, cum tot la fel putem vedea case cu unul sau mai multe niveluri care ies in evidenta prin aplicarea unui estetic aparte, complet nepotrivit in mijlocul unei zone in care predomina constructiile inalte, tip turn.

Este la indemana arhitectilor si desigur a celor care acorda aprobari, pentru ca la acest fel de constructii sa se foloseasca materiale constructie potrivite pentru imobilul care se vrea ridicat intr-o anumite zona. Vorbim aici despre un minim respect pentru imbinarea noului cu vechiul, sau pentru integrarea unor concepte noi de zidarie moderna care sa imbrace formele structurale solide, iar in final esteticul sa primeze.

Inca de la inceputul unui asemnea proiect, un arhitect responsabil va propune clientului cateva abordari alternative din punct de vedere estetic, fiecare dintre ele asigurand in primul rand un cost cat mai scazut al proiectului, fara a lasa nicio clipa loc pentru calitatea indoielnica a materialelor folosite, dar cu o integrare cat mai potrivita in contextul general in care se va construi cladirea respectiva. Pornind de la componentele de baza ale unei cladiri, se vor cauta caramizi de cea mai buna calitate, care odata integrate in procesul de ridicare al peretilor sa fie deja pregatite pentru a prelua cu rigurozitate si siguranta toate elementele proiectului.

Caramida este un material extrem de des utilizat pentru ridicarea peretilor, iar acest lucru se datoreaza in special faptului ca este un material usor si foarte spornic in procesul de inaltare al zidurilor. In plus preia foarte bine sarcinile de structura si se comporta exemplar in timp datorita gradului foarte ridicat de rezistenta la uzura.

Preluand sfaturile proiectantului veti cauta preturi caramida in multitudinea de oferte de pe piata, dar incluzand in cautarea dumneavoastra criterii importante legate de specificatiile pe care le-ati primit din partea proiectantului, pentru ca mai apoi constructorul sa poata avea la dispozitie un material de cea mai buna calitate. Este evident ca nu numai pentru partea de zidarie veti face demersurile de cautare a celor mai potrivite oferte, ci in mod cu totul special si pentru partea de finisaje exterioare, care in fapt contribuie la esteticul in constructii.

Un tur virtual cu ajutorul internetului este cea mai potrivita varianta pentru a putea gasi preturi materiale constructii prin care sa aveti o paleta larga de optiuni. Asa cum am spus pornind de la caramida pret, veti trece spre zona de finisaj exterior, in care modernul este prezent si foarte bine definit de utilizarea unor elemente de placari ceramice in diferite variante de forma si culoare. Daca un proiectant a prevazut astfel de materiale este bine sa acordati atentie acestui segment, pentru ca esteticul cladirii pe care o aveti in constructie va avea numai de castigat prin utilizarea acestor placari ceramice. Acestea detin caracteristici foarte bune legate de rezistenta in timp la factorii de clima, precum si o foarte precisa si eleganta abordare a partii estetice pentru care se considera ca avem atat de mult interes.

Oricare ar fi timpul pe care il veti aloca pentru a verifica si alege cel mai bun pret caramizi, in toata aria de materiale constructii preturi, veti putea depista oferta care coincide cu un raport calitate-pret performant, care sa va satisfaca si sa ofere constuctiei o integrare placuta in peisajul zonei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu