miercuri, 29 februarie 2012

Zi speciala pentru gravide. Unele nu au vrut sa nasca pe 29, altele se bucura ca au devenit mamici

Zi speciala pentru gravide. Unele nu au vrut sa nasca pe 29, altele se bucura ca au devenit mamici</a></h1><i> <img alt="stirileprotv.ro" src="http://image.stirileprotv.ro/media/images/normal/Sep2011/60517978.jpg">

            O mamica din Timisoara a ales sa nasca prin cezariana ieri, pe data de 28 februarie, cu cateva zile inainte de termen, tocmai pentru ca nu a dorit sub nicio forma sa aduca bebelusul pe lume pe data de 29 februarie.

 

</i><p></p><p>              </p><p>Cristine Truca i-a explicat medicului ca nu vrea sa isi sarbatoreasca micutul doar o data la patru ani, iar acesta a fost de acord sa-i respecte dorinta. “Este primul baietel si ne-am gandit cu mari emotii sa nu fie cumva pe data de 29 februarie. A fost o bucurie ca totusi s-a nascut pe 28. Nu voiam sa-i sarbatorim ziua o data la patru ani”, a spus Cristine Truca.<br>  <br>  Lucian s-a grabit sa vina pe lume la numai 37 de saptamani. Desi pe tot parcursul sarcinii viitoarea mamica nu a avut niciun fel de emotie cu privire la data nasterii, surpriza a venit astazi, cand si-a dat seama ca i-a venit sorocul.<br>  <br>  “Am nascut astazi un baietel, termenul era in 21 martie 2012 si s-a nascut in 29 februarie. Nu ma asteptam la asta. La inceput m-am infuriat cand am vazut ca totusi vine si nu mai sta pana pe data de 1, dar dupa aceea am zis toti din familie ca e o data speciala si ne-am bucurat. Am zis ca o sa chefuim de mai multe ori, si inainte de 29 si dupa, adica si in 28 si in 1. O sa-l sarbatorim, bineinteles, in fiecare an”, a spus Amalia Marinca, proaspata mamica.</p><p><br>  Medicii spun ca le inteleg pe viitoarele mamici, si in masura in care este posibil si nu sunt riscuri pentru mama sau fat, incearca si decaleaza nasterea cu o zi.<br>  <br>  “Din patru in patru ani, la gravidele care trebuie sa nasca prin operatie cezariana si sunt programate pentru aceasta procedura chirurgicala in jurul datei de 1 martie intampinam aceasta problema in alegerea datei de nastere. Foarte multe dintre ele evita sa aleaga din aceasta perioada de 2,3,4 zile data de 29 pentru ca probabil vor sa petreaca in fiecare an sarbatoarea zilei de nastere a copilului alaturi de copii lor. Noi ne conformam acestor dorinte ale mamei in asa fel incat alegem datele apropiate de aceasta perioada 27, 28 sau chiar 1, 2 martie”, a spus Marius Craina, medic ginecolog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu