vineri, 6 aprilie 2012

Primaria Sectorului 1 vrea sa monteze panouri anti-smecherie pentru combaterea cersetorilor si a parcagiilor

Primaria Sectorului 1 a declarat razboi "smecherilor". Primaria afirma ca a instituit un plan de masuri pentru a limita abuzurile la care sunt supusi zilnic cetatenii. Sunt vizati: parcagiii, cersetorii, spalatorii de parbrize si cei care parcheaza ilegal pe trotuar sau pe spatiul verde.

Primaria vrea sa limiteze si abuzurile pe care le face firma care ridica masini in sector. Reprezentantii institutiei spun vor fi ridicate doar masinile care "incurca circulatia".

"Parcagiii, ca si cersetorii, reprezinta forma primara de smecherie cu care se confrunta bucurestenii in viata de zi cu zi. Eu ii numesc mici interlopi intrucat actioneaza in haita iar banii pe care ii aduna prin smecherirea bucurestenilor au in fapt valoarea unei taxe de protectie platita de soferii speriati ca ar putea pleca din locul respectiv cu masinile zgariate, fara stergatoare sau oglinzi", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Aceste declaratii au fost facute in conditiile in care Andrei Chiliman (PNL) s-a inscris in cursa pentru un nou mandat la Sectorul 1, dupa cel de patru ani care se incheie in iunie.

Primaria doreste sa combata aceste fenomene prin intetirea patrulelor Politiei Locale si prin montarea unor "panouri de avertizare anti-smecherie", prin care cetatenii sunt informati ca parcarea este gratuita si sunt indemnati sa refuze santajul si sa anunte Politia Locala.

Pana acum, lupta primariei cu cersetorii si parcagiii nu a avut insa mari rezultate.

Politia amendeaza 10-15 cersetori pe zi, cu amenzi cuprinse intre 200 si 500 de lei, insa acestia nu le platesc si revin in fiecare zi la locul lor.

Pana acum, au fost condamnati la munca in folosul comunitatii sapte  cersetori, dintre care doar doi din Sectorul 1.

In cele mai multe cazuri, acestia sustin ca nu au acte.

Pentru inceput, politistii comunitari vor actiona in zonele Calea Victoriei, Piata Lahovari, Amzei, Dorobani - Radu Beller si strada Academiei.

Referitor la firma care ridica masini, Transauto Servicii Ridicare, primaria spune ca a primit nenumarate plangeri de la cetateni, ale caror masini au fost ridicate la limita abuzului.

"Aceasta forma de smecherie pe banii cetatenilor nu mai poate continua. Am cerut firmei de ridicari auto sa actioneze exclusiv pe arterele si zonele centrale, pe care le-am stabilit cu Politia Locala. Potrivit acestui plan, sunt excluse zonele si strazile unde nu exista parcari de resedinta sau acestea sunt insuficiente. Daca firma nu respecta aceste dispozitii, in 60 de zile voi cere Consiliului Local sa rezilieze contractul", a precizat Chiliman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu