marți, 20 martie 2012

Blogurile si optimizarea SEO

In lumea online sunt la mare moda blogurile. Blogul este practic un jurnal online pe care oricine cu suficient talent literaro – jurnalistic il poate intretine, prin publicarea de articole interesante, referitoare la orice domeniu. Insa de cele mai multe ori, desi autorii sunt niste reale talente scriitoricesti, aceste bloguri nu beneficiaza de un trafic adecvat, astfel incat proprietarii lor sa castige bani considerabili din retelele de publicitate online straine gen Adsense, Adbrite, Bidvertiser sau altele. La fel, aceste bloguri nu beneficiaza nici de o optimizare seo corespunzatoare. Fara optimizare si promovare seo nici un blog nu poate avea pretentie la un trafic mare si constant. De aceea, orice blogger trebuie sa caute si sa gaseasca acele retele de publicitate potrivite pentru ei si pentru interesele lor.

Sunt asa numitele retele de publicitate romanesti care platesc bloggerii pentru a scrie despre clientii acestora. Cu alte cuvinte, imensul talent jurnalistic care se manifesta in varful tastaturii la foarte multi romani ar putea fi la o adica si recompensat pe masura. Daca scrii insa pentru un client, atunci datele problemei se vor schimba, pentru ca articolul va fi unul comandat, menit a face publicitate de obicei unui produs, serviciu sau idee. Talentul singur nu ajuta suficient ca aceste articole sa fie citite de publicul tinta, si aici intervine optimizarea si promovarea SEO. Totul depinde in special de comanda clientului si de preferintele acestuia. Astfel, pretul unui articol poate varia de la cativa lei pana la cateva sute de lei. Avantajele sunt foarte multe, caci astfel blogul tau va intra in atentia unei retele de publicitate romanesti, preturile practicate sunt atragatoare si optimizarea SEO face diferenta intre un blog fara trafic si unul cu foarte multi vizitatori unici.

Daca esti un client care vrea sa-si vanda marfa sau serviciul, pentru ca afacerea ta sa devina cunoscuta, trebuie deasemenea sa intri pe aceste retele de publicitate online romanesti si sa o promovezi cu incredere, putand astfel genera un castig suplimentar ce poate deveni destul de insemnat. Ce trebuie sa faci pentru a-ti promova cat mai bine afacerea? Nimic mai simplu, trebuie sa te inregistrezi pe o astfel de retea, apoi sa notezi acolo cerintele tale, ca de exemplu: numarul de cuvinte, descrierea produsului sau serviciului, aparitia unui link, care sunt cuvintele cheie, page rankul minim pe care sa-l detina blogurile pe care va fi postat articolul tau etc. Cam asta e tot, in mare, ceea ce trebuie sa faci pentru ca articolul tau de blog sa fie seo optimizat si promovat intr-o maniera cat mai aproape de cerintele tale si de potentialul pietei online, care nu este deloc unul mic. Oare v-ati intrebat vreodata cate mii, zeci de mii sau mai multi bloggeri isi irosesc minute si ore importante din viata lor, timp in care scriu pentru o audienta infima? E mare pacat sa irosesti un talent, o arta si un posibil job pana la urma doar pentru a-ti impresiona propriul orgoliu plus curiozitatea catorva amici reali sau virtuali. Astfel de retele de publicitate romanesti fac posibila dezvoltarea unor afaceri dar fac posibila si castigarea de bani de catre cei care muncesc cu penita virtual sau cu tastatura. Practic, o astfel de retea face ca toata lumea sa fie multumita, pentru ca bloggerii castiga bani cu articolele lor minunate iar firmele sau persoanele fizice care vor sa vanda ceva sunt ajutate, prin oferirea celei mai bune publicitati online – promovarea prin articole SEO.


promovare seo, web designer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu