joi, 15 martie 2012

RFI Romania organizeaza in sase orase din Romania evenimentul World Water Day, Ziua Mondiala a Apei

RFI Romania inscrie tara noastra pe harta mondiala a organizatorilor Zilei Mondiale a Apei. Pe data de 22 martie, la Bucuresti si in alte cinci orase din Romania, Ziua Mondiala a Apei va fi sarbatorita prin concursuri de degustare a apei - da, da, ati citit bine, un concurs de degustare de apa un curs/concurs practic de plantare rasaduri in bucatariile proprii, dar si multa distractie asigurata de prezentatorii RFI Romania din hipermarketurile Cora.

Ce este World Water Day, Ziua Mondiala a Apei?

O zi internationala pentru a celebra apa potabila fost propusa in 1992 la Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare (UNCED). Adunarea Generala a Natiunilor Unite a raspuns prin desemnarea zilei de 22 martie 1993 drept prima zi Mondiala a Apei. Este o modalitate de a atrage atentia  asupra importantei apei  potabile, o zi in care pledam pentru gestionarea durabila a resurselor de apa.

In fiecare an, Ziua Mondiala a Apei (WWD) are cate o tema. Scopul principal al WWD este de a promova initiativele locale din intreaga lume, cu obiectivul general de a atrage atentia cu privire la tema anului.

World Water Day, Ziua Mondiala a Apei 2012

WWD 2012 are ca tema apa si securitatea alimentara.

Campania de anul acesta se concentreaza pe legatura dintre apa pe care o folosim in fiecare zi si cea care se consuma pentru producerea alimentelor. Atata vreme cat se economiseste apa, productia alimentelor de baza va fi mai mare. Pe scurt, scopul editiei de anul acesta a WWD este de a sensibiliza populatia cu privire la cantitatea de apa necesara pentru a produce alimente. Toate "ingredientele" alimentare (legume, fructe, cereale, carnuri) au nevoie de apa. Daca populatia este informata cu privire la necesarul de apa de care fiecare masa are nevoie, atunci oamenii ar constientiza mai mult nevoia de apa potabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu