sâmbătă, 17 martie 2012

Metoda numita serigrafie

Metoda numita serigrafie este una din metodele cele mai versatile de imprimare din prezent si acest proces poate fi utilizat pe o gama foarte larga de medii motiv pentru care seligrafie este o tehnica de imprimare si personalizare preferata. Produsele care pot fi imprimate sunt , pixuri, brelocuri, brichete, carti de vizita, semne psi, indicatoare avertizare, serigrafie tricouri, agende.

Poti folosi pentru asta o companie de serigrafie bucuresti ( seligrafie bucuresti ).  Ea poate face personalizare obiecte, serigrafie textile si imprimare tricouri bucuresti. Mai nou in acest domeniu se foloseste o metoda denumita silkscreening. Aceasta are multe avantaje printre care si faptul ca se poate realiza pe orice tip de material si se pot face mixuri de culori foarte usor direct pe substrat lucru care da efecte unice si nu pot fi duplicate cu nici o metoda de imprimare. Acest tip de colorare a devenit foarte popular in anii 1960 cand artistii au gasit aceasta modalitate de a creea picturi unice. Se pot utiliza o gama larga de coloranti si diverse tipuri de cerneala din cauza proceuslui de aplicare simplu.

Totusi aceasta modalitate consuma foarte multa forta de munca si ar putea totodata sa nu reprezinte cea mai buna decizie pentru bugetul unei companii insa daca se doreste retiparirea unui afis sau proiectarea unei bucati de metal, puteti folosi aceasta metoda cu incredere. Procesul de screening este intradevar destul de simplu si necesita doar cateva piese si echipamente pentru a atinge un rezultat minunat. Companiile de serigrafie utilizeaza un anume tip de ecran creeat dintr-un material poros, un cadru, cerneala si un burete si un instrument pentru a impinge vopseaua prin material. Efecte diferite pot fi realizate cu diferite tipuri de materiale si tesaturi utilizate impingand cerneala prin ecran si prin substrat. Placi de matrita negative sunt introduse in ecran pentru blocarea fluxului de cerneala si pentru a creea imaginea dorita.

   Compozitia, forma, cantitatea de presiune utilizata  si lama va avea deasemenea un efect asupra impresiei finale pe obiectul care este tiparit. Aceste procedee pot fi folosite atat la nivel industrial cat si de artisti in garajul propriu. Ei in general se ocupa de comenzi mici si de proiecte unicate care nu au nevoie de acelasi print pe scara larga. In mod evident artistii mici sunt incurajati sa faca imprumuturi si sa isi deschida imprimerii la scara larga pentru ca astfel pot deveni mai cunoscuti.

Costul unei imprimari depinde de stilul si dimensiunea proiectului, gradul de dificultate, tehnologia utilizata, materialele necesare si timpul toate joaca un factor esential in estimarea pretului. In general cand te pregatesti pentru un proiect de imprimare, trebuie de regula sa te informezi in functie de stil si material cum ar putea sa iasa, pentru asta poti cere parerea unora care au folosit tehnicile si materialele respective. Ei de regula iti pot spune cam cu ce costuri se poate realiza proiectul respectiv si care sunt riscurile, pentru o mai buna informare gasesti o multitudine de artisti si specialisti pe web care iti pot da multe idei precum si sfaturi pretioase pentru a-ti duce munca la bun sfarsit. Nu ignora niciodata sfaturile celorlalti pentru ca risti sa te implici in situatii nedorite in acest domeniu este bine sa poti profita si de experienta altora si asta pentru a realiza un lucru foarte frumos si foarte bun care iti va reprezenta viziunea artistica.


serigrafie textile, serigrafie bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu