joi, 22 martie 2012

Instalator profesionist in top

Particularitatile activitatilor zilnice la care trebuie sa facem fata, ne aduc de cele mai multe ori in imposibilitatea acordarii unei atentii potrivite intalatiilor pe care le avem in dotare, fie acasa fie in cladirea de birouri in care lucram. Suntem mult prea obisnuiti si ni se pare mult prea normal ca atunci cand vrem sa aprindem un bec sa fie suficient sa apasam comutatorul, ori atunci cand avem nevoie de apa, doar sa ridicam clapeta bateriei de la baie si exemplele pot continua catre functionarea aparatului de aer conditionat, ori clipele din zorii zilei in care punem un ibric pentru a face o cafea.

Doar in momentul in care oricare dintre aceste instalatii nu mai functioneaza in parametri obisnuiti sau mai rau de atat apare o avarie, abia atunci constientizam necesitatea acordarii unei atentii potrivite si periodice acestora.

Un instalator profesionist, nu este neaparat tehnicianul pe care il chemam de urgenta pentru remedierea unei avarii, ci va avea si statutul de persoana calificata care face o verificare si intretinere periodica pentru instalatiile la care are calificarea potrivita. Este bine stiut ca preventia este cu mult mai profitabila decat interventia, indiferent de instalatia despre care vorbim, aspect pentru care merita sa acordam atentie si sa primim regulat sfatul unui instalator bucuresti.

Trecand peste aceste consideratii care ar trebui sa ne puna putin pe ganduri mai ales in ceea ce privesc instalatiile cu potential periculos din perspectiva sigurantei persoanelor si a cladirilor, va trebui sa decidem un mic plan de actiune care sa constituie baza viitoarelor verificari pe care le vom programa pentru instalatiile pe care le folosim.

Prima dintre acestea este instalatia de alimentare cu gaz metan, pentru care oricine cunoaste ca sunt necesare precautii suplimentare. Chiar daca cel putin anual, autoritatea in domeniu isi trimite pe teren tehnicienii pentru verificari, niciodata nu este prea mult ca o verificare periodica in timpul anului sa fie facuta de un instalator gaze acreditat care va putea verifica vizual sau cu aparatura performanta orice problema ar putea afecta functionarea in deplina siguranta a instalatiei de gaze.

Legat de aceiasi arie a utilizarii gazelor, in situatia in care folositi o centrala termica proprie alimentata cu gaz, verificarile se situeaza la aceiasi cota de importanta, atat pentru centrala in sine cat si pentru conductele care o alimenteaza. Pentru aceasta verificare prezenta cel putin o data pe an a unui instalator centrale termice, va pune la adapost de orice eveniment periculos.

Chiar daca nu sunt atat de periculoase si nu genereaza situatii grave, ci mai degraba disconfort prin imposibilitatea utilizarii sau pagube proprii ori colaterale, instalatiile pentru folosirea apei curente raman si ele in topul celor care isi revendica partea de intretinere periodica. Este cu mult mai util sa cereti prezenta unui instalator apa, care sa verifice starea racordurilor instalatiei si sa faca propuneri pentru inlocuirea celor care pot genera evenimentele despre care am amintit, decat sa uitam pur si simplu de acest lucru si doar cu putin noroc sa nu avem pagube insemnate.

Colateral functionarii in bune conditii a unei instalarii de apa, se regasesc toate celelalte obiecte sanitare care permit utilizarea apei furnizate prin retea. Bateriile amestacatoare, dusurile, cazile si chiuvetele ori vasele pentru wc, precum si toata tubulatura de scurgere, fac obiectul meseriei pentru un instalator sanitare, care isi va pune in valoare priceperea ori de cate ori il veti solicita pentru intretinere sau interventii specifice.

Cu o utilitate care este inclusa in mod evident in pachetul a ceea ce denumim confortul ambiental, acasa sau la locul de munca, aparatul de aer conditionat se regaseste printre instalatiile care necesita intretinere si verificari periodice facute doar cu interventia calificata a unui tehnician instalator aer conditionat. Acest aparat chiar daca ar putea parea un obisnuit electrocasnic, detine o serie de particularitati speciale care trebuiesc verificate si aduse la parametri optimi pentru o functionare corespunzatoare.


instalator sanitare, instalatori centrale termice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu