âCat de bun este obiceiul de a bea cafea. Aroma ei iti incanta simturile, iar gustul ei inconfundabil parca-ti limpezeste mintea... Daca si in cazul tau o cafea este tot ce trebuie pentru ca ziua sa inceapa bine, ar trebui sa stii cat de sanatos este acest tabiet. Unul dintre ingredientele continute de cafea este cofeina, o substanta recunoscuta pentru efectul ei stimulant asupra sistemului nervos central. In plus, aceasta bautura este si o sursa de antioxidanti, comparabila cu vinul rosu sau cu ceaiul verde, spun specialistii. De aceea, ei incurajeaza consumul zilnic de cafea, dar moderat (una-doua cani pe zi). Abuzul este periculos, deoarece poate duce la hipertensiune arteriala si la alte probleme cardiovasculare, dar si la afectiuni gastrointestinale, scrie Adevarul.
Cinci obiceiuri pentru o inima sanatoasa. Credeti sau nu, dar o inima sanatoasa depinde in mare parte numai de dumneavoastra. Schimbarile graduale, puse in aplicare treptat va pot proteja de boli cardiovasculare. Si urmarea anumitor pasi zilnic conduc la o inima care se simte mai bine. Puteti sa incepeti deja sa luati urmatoarele masuri. Incercati sa faceti exercitii fizice cinci zile pe saptamana, timp de 30 de minute pe zi. Exista multe beneficii pozitive: acestea pot contribui la cresterea colesteroului "bun", scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de stres, dar si pierderea in greutate. Puteti incerca sa mergeti pe jos 10 minute de la si catre birou sau in loc sa luati autobuzul o statie sau doua puteti merge pe jos. Daca nu aveti insa o stare buna de sanatate este indicat sa cereti sfatul medicului inainte de a va apuca de orice tip de efort fizic. Reducerea cantitatilor de grasimi este cel mai important lucru pe care l-ati putea face pentru sanatatea inimii dumneavoastra, dar si pentru greutate. Cele mai periculoase sunt uleiurile partial hidrogenate care sunt gasite adesea in produsele alimentare ambalate si care sunt utilizate in restaurantele fast-food. Ar trebui de asemenea, sa fie evitate grasimile saturate, bauturile carbogazoase si cat se poate carnea de porc si de vita, anunta EVZ.
Numarul orelor de somn ne-ar putea influenta greutatea. Desi in conceptia populara prea mult somn ingrasa, un grup de oameni de stiinta au reusit sa demonteze acest mit, constatand ca lipsa odihnei provoaca o scadere a hormonului leptina din organism, responsabil cu senzatia de satietate. Astfel, persoanele care dorm putin prezinta un risc crescut de a suferi de obezitate. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Clinica Mayo din Rochester. Pe parcursul studiului, savantii au constatat ca persoanele care dorm putin mananca mai mult decat cele care se odihnesc adecvat. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au monitorizat un grup de persoane, femei si barbati, sanatosi clinic. Voluntarii au fost impartiti in doua categorii: subiectii din prima grupa trebuiau sa doarma sase ore si jumatate, in timp ce persoanele din a doua categorie trebuiau sa doarma cu o ora si jumatate mai mult, informeaza Gandul.
De ce se tem femeile de stomatolog. Femeile de 40 de ani se tem sa mearga la dentist. Conform unui studiu efectuat la Universitatea din Sydney, timp de cinci ani, unele femei din aceasta grupa de varsta sunt atat de timorate, incat pana si cuvantul "dentist" le inspira groaza. Acestea au raportat mai des experiente neplacute din trecut despre vizitele la stomatolog si, in consecinta, sunt reticente fata de cabinetele stomatologice. De asemenea, potrivit oamenilor de stiinta, de medicii stomatologi se tem si persoanele care au trecut prin experiente dureroase, precum violente si traume, dar fara nicio asociere cu vizita la stomatolog. In general, conform calculelor dr. Avanti Karve, coordonatoarea studiului, aproximativ 40% din populatia Occidentului se teme de medicii stomatologi si aceasta in pofida utilizarii pe scara larga a anestezicelor. Persoanele care se tem sa mearga la cabinetul de stomatologie sufera dureri severe dentare, in medie, 17 zile, inainte de a-si face, in cele din urma, o programare. Pentru comparatie, alte persoane din alte categorii de varsta suporta astfel de dureri doar doua-trei zile inainte de a recurge la asistenta specializata, scrie DoctoriOnline.ro.
Uite cum treci mai usor peste problemele primaverii! A venit primavara, iar multi dintre noi suntem vulnerabili in fata asteniei. Potrivit profesorlui doctor Mencinicopschi, acum este momentul sa diminuam consumul de carne si sa crestem consumul de verdeturi de sezon: leurda, urzicile, untisorul, ceapa verde, sparanghelul, patrunjelul, morcovul, mazarea noua, prazul, guliile, ridichile, broccoli, salatele, pentru a ne detoxifia organismul! "In aceasta perioada este bine sa consumam spre exemplu: morcovul nou, fasolea fideluta, plantele aromate, ceapa, feniculul, ardeii si multe fructe! Cea mai potrivita carne este cea de pasare ( de curte pentru cine isi permite). Alte plante si legume foarte bune in aceasta perioada, prin efectele lor se remarca papadia (frunze), care si detoxifica organismul si este puternic hepatoprotectoare, sparanghelul, care poate ameliora simptomele celor meteosensibili, leurda, urzica, usturoiul si ceapa verde. Creierul trebuie sustinut in aceasta perioda in mod special. Aliati in prevenirea asteniei de primavara, pe langa cele aratate, sunt si coacazele, care tonifica creierul, morcovul cu efecte de diminuare a oboselii fizice si cerebrale si stimulare generala a organismului", explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, anunta Libertatea.
Barbatii cu chelie au risc mai mare sa sufere de adenom de prostata. Ambele boli au la origine o modificare a profilului hormonal. Daca pentru chelire nu exista tratament, adenomul poate fi oprit in evolutie cu ajutorul medicamentelor. Barbatii cu alopecie androgenetica (chelire prematura) au un risc mai mare sa sufere de adenom de prostata, arata un studiu publicat in revista Academiei Americane de Dermatologie. Alopecia androgenetica este cea mai frecventa forma de chelire si afecteaza mai ales barbatii. Are cauze hormonale si duce la "dezgolirea" crestetului capului, incepand cu fruntea. Specialistii spanioli de la Universitatea din Granada au analizat 87 de barbati, dintre care 45 aveau alopecie androgenetica. Acestora li s-a monitorizat prostata cu ajutorul ecografiei transrectale, li s-a masurat fluxul urinar, nivelul de hormoni si functia erectila. Rezultatele au demonstrat o corelatie clara intre alopecia androgenetica si problemele prostatei, informeaza Adevarul.
duminică, 18 martie 2012
Utile: Cat de bun este obiceiul de a bea cafea; Numarul orelor de somn ne-ar putea influenta greutatea; Barbatii cu chelie au risc mai mare sa sufere de adenom de prostata; Uite cum treci mai usor peste problemele primaverii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu