miercuri, 28 martie 2012

Sfaturi pentru cumpararea electronicelor de pe situri de anunturi

Cumparatorii romani au drept o mare pasiune electronicele. Fie ca e vorba de telefoane mobile, computere sau orice alt tip de gadget, cam oricare dintre noi are aceasta curiozitate de a-si schimba telefonul o data la cateva luni. Mai mult, in ultimii 2-3 ani, aparitia altor tipuri de gadgeturi portabile, precum tabletele cu ecran tactil sau netbookurile, a facut ca piata de profil sa fie din ce in ce mai vasta. Pe langa importatorii si producatorii de astfel de electronice, care le vand in magazine autorizate, s-a dezvoltat desigur o piata second hand sau de import pentru acest tip de produse. La fel ca in cazul mobilei, masinilor si a oricarui alt tip de produs, de multe ori poti face o afacere buna cumparand un telefon sau calculator de pe un site cu anunturi gratis. Multe dintre aceste gadgeturi sunt in stare buna de functionare, iar preturile la care la le poti cumpara sunt mult mai mici decat ale celor din magazinele care le vand “de noi”. Portalurile de anunturi gratuite online au sectiuni foarte bogate dedicate electronicelor, cele mai multe oferind si o impartire pe categorii: telefoane, tablete etc. Astfel, la doar o simpla cautare, ai putea gasi de oferte. Ai putea astfel gasi modele sau tipuri de gadgeturi care ori nu se mai vand in magazine, ori nu au fost importate deloc in Romania. Sunt destule branduri care au ocolit tara noastra de-a lungul vremii, tinand cont de puterea de cumparare “oficiala” mai scazuta a romanilor, precum si de prezenta pe piata a jucatorilor mai mari din domeniu. Apoi, spre deosebire de magazinele si targurile propriu zise, siturile cu anunturi gratuite ofera multe filtre si criterii de cautare, prin care iti poti rafina cautatea in cateva secunde. Intr-un magazin, ar trebui sa vorbesti cu un angajat si, daca e sa fim sinceri, multi dintre ei nu se pricep atat de bine la electronice pe cat ar presupune-o postul. In aceste conditii, multi se bazeaza pe mediul online pentru cumparaturi de profil, dar si in acest caz e bine sa aveti o serie de reguli dupa care sa va ghidati.

-          Nu va multumiti cu prima pagina: Un telefon de ultima generatie vandut cu 100 de lei pe prima pagina a unui site poate parea o oferta buna, dar cu siguranta nu e singura. Preturile pot varia foarte mult in acest domeniu, asa ca inainte sa contactati un anumit vanzator, verificati intreg situl in cautarea unui anumit model.

-          Verificati fotografiile si videourile cu produsul: Orice anunt serios va avea fotografii sau chiar clipuri cu produsul. Bazeaza-te pe flerul tau si observa fiecare detaliu care ar putea denota ca respectivul obiect nu e intr-o stare buna. Un colt al ecranului nefunctional, un buton mai sters, o carcasa putin zgariata- orice poate arata ca telefonul sau laptopul au trecut prin situatii crancene, iar functionalitatea le-ar putea fi pusa-n pericol.

-          Sa nu aveti incredere in cei ce negociaza prea usor. Oamenii care vand telefoane sau calculatoare cauta sa faca profit, desigur, deci cei care accepta foarte usor sa vanda un produs la jumatate de pret s-ar putea sa aiba ceva de ascuns. Faptul ca doresc sa se scape de produse rapid poate insemna ca si modul in care le-a procurat nu e tocmai legitim.

-          Pe cat posibil, verificati inainte de a cumpara: Chiar daca doar pentru cateva minute, “joaca-te” cu telefonul sau calculatorul pe care vrei sa-l cumperi. In cazul calculatoarelor, e si mai simplu sa afli daca e intr-o stare buna de functionare, pentru ca sunt multe programe gratuite care masoara performanta si integritatea componentelor. In cazul unui telefon, da un telefon de proba, fiind atent la calitatea semnalului si a difuzorului, dar si la viteza cu care se consuma bateria.


anunturi gratuite online, anunturi pe judete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu