luni, 26 martie 2012

Razboiul mititeilor cu laserul

Lumea Balcanilor are farmecul sau. Tinem de traditii, iar laser tag-ul este o inventie a corporatistilor fara suflet

Romanul in materie de jocuri nu exceleaza, cum exceleaza, de pilda, in materie de mititei (pentru ca, desi nu s-ar crede, exista totusi domenii in care romanul este Campion). Daca cel putin odata pe saptamana are ocazia sa iasa cu prietenii la un fotbal in sala, dupa care sa comenteze cele mai controversate faze la o bere, e multumit. Nu are nevoie de mai mult. Energiile vor fi consumate si relatiile reconfirmate. Este o activitate sociala care isi indeplineste scopul. Nu are nevoie de mai mult pentru a scapa de stresul cotidian. Apoi, in week-end, un mic la iarba verde cu maneaua data la maxim ca sa nu auda scandalul de la vecini, intregesc posibilitatile de distractie ale romanului „verde”. Nu ca piata nu ar oferi mereu alternative, dar romanul prefera solutiile verificate, sigure, de masa. Nu vrea sa fie original, de fapt detesta asta. Ii considera pe toti cei care ies din tipare cel putin un pic ciudati. Si laser tag este un concept care, cu certitudine, iese din tipare.

 

Un alt joc belicos

Chiar daca pentru noi, romanii, poate parea ceva nou si spectaculos, pentru lumea civilizata este o distractie deja banala. laser tag-ul, caci despre el este vorba, este noua moda in materie de jocuri de echipa, moda care vine (de unde altundeva?!) din Bucuresti. Ati jucat paintball? Ei bine, laser tag-ul nu este departe de acesta, atata doar ca s-a renuntat la contondentele bile cu vopsea in favoarea fascicolelor in infrarosu.

 

Echipamentul si mediul de joaca

Deja v-ati facut o idee despre ce este vorba. Nu veti mai fi conditionati de spatiu. Acest joc se poate juca oriunde, de la spatii special create in acest scop, la alegerea unui cadru natural. Cei mai multi opteaza pentru prima varianta, laser tag arena: o arena uriasa in care este amenajat un labirint real, cu o multime de obstacole special concepute pentru a crea un mediu propice si cat mai realist misiunilor propuse. In plus, o multitudine de efecte speciale isi vor aduce contributia la crearea unei admosfere cat mai realiste.

Si echipamentul este mult mai simplu: un pistol si o vesta sau casca.

Pistolul hi - tech, cu raze infrarosu, total inofensiva, este extrem de precis, fapt care va va permite sa „nimeriti” adversarii de la mare distanta.

Vesta este prevazuta cu 4 zone sensibile (sau mai multe, in functie de model ) , fiecare din acestea acordand un numar de puncte jucatorului care o nimereste. Daca sunteti adeptii unei tinute mai usoare, puteti opta pentru o simpla casca, dotata la randul sau cu senzori.

 

Iar oferta nu se termina aici

Oferta este completata cu bar complet utilat, unde se pot servi chiar si mini-gustari – foarte bine venite in cazul aniversarilor sau team bilding-urilor -, se poate pune muzica preferata sau se pot inchiria alte jocuri, de la banalul darts, la jocuri pe consola. Toti isi vor gasi tipul de distractie care li se potriveste. In bucuresti veti gasi spatii tip laser tag care vin inclusiv cu sali de conferinta sau prezentari. Pentru ca, ce poate fi mai placut ca dupa o sedinta furtunoasa sau o prezentare de proiect obositoare, sa te relaxezi impuscand cu fascicolul infrarosu pe cel cu care tocmai te-ai contrat profesional.

Parca intram totusi intr-o alta lume,numita laser tag arena,  o lume ceva mai sofisticata, in care mititeii si pomenile electorale nu prea au ce cauta.

 

 

 

 

 

 


aniversari copii, aniversari copii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu